Названо автовиробники, в яких найнадійніші вживані автомобілі

За результатами дослідження журналу «Consumer Reports», виявлено найнадійніші автомобілі віком 5-10 років. Рейтинг очолили японські виробники, але не обійшлося без несподіванок. Журнал оцінив середній рівень надійності різних марок, що допомогло скласти ТОП-10.

Перше місце зайняв преміальний бренд Lexus із 75 балами зі 100, завдяки моделям RX, GS, IS та іншим. Toyota, материнська компанія Lexus, отримала друге місце з оцінкою 73 бали. У дослідженні аналізували надійність таких моделей як 4Runner, Corolla, RAV4 та Tacoma.

Третє місце дісталося Mazda з 59 балами, яка також показала добрі результати з моделями Mazda3, CX-5, CX-9 та іншими. Бренди Acura та Honda завершили п’ятірку найнадійніших автомобілів, отримавши 57 та 55 балів відповідно. У рейтинг потрапили моделі MDX, RDX, Accord та CR-V.

На шостому місці опинився Buick із 47 балами, а сьоме місце зайняла BMW із 46 балами. Цікаво, що BMW увійшла до ТОП-10, незважаючи на її рідкісні появи у таких рейтингах.

Subaru посіла восьме місце з 46 балами, а Nissan здобула 45 балів, зайнявши дев’яте місце. Замкнув десятку німецький преміальний бренд Mercedes-Benz із 43 балами.