Що варто знати про автомобілі Lexus?

У 1983 році Ейдзі Тойода, президент Toyota, поставив перед своєю компанією завдання створити “автомобіль, кращий за найкращий автомобіль у світі”. Він був дуже амбітним, і багато хто в автомобільній індустрії вважав цю ідею фантастичною. Зрештою, як може компанія, що не має досвіду роботи на міжнародному ринку автомобілів класу люкс, сподіватися зрівнятися, а ще краще – перевершити показники визнаних лідерів галузі?  Lexus є офіційним підрозділом Toyota, який виробляє легкові та вантажні автомобілі вже понад 100 років. Кожні кілька секунд з конвеєра компанії сходить новий автомобіль, а щороку випускається 6,5 мільйонів автомобілів Toyota.

Спочатку, як можна здогадатися, Lexus був націлений на американський ринок. Протягом останніх 5 років Lexus є провідним брендом класу люкс у США за кількістю проданих автомобілів. Сьогодні бренд продається в більш ніж 90 країнах світу. Історія успіху Lexus вражає уяву! Як цей автомобіль зумів завоювати серця стількох покупців по всьому світу за такий короткий проміжок часу з моменту його першого випуску? І це при тому, що автомобілі Lexus відносяться до вищої категорії.

Цього ви точно не знали про цей бренд

  1. Під час проектування першого Lexus LS одному з членів команди було доручено довести до досконалості кожну кнопку і перемикач. Він поставився до завдання серйозно і кастомізував інтер’єр LS, використовуючи для тестування три набори накладних нігтів.
  2. Lexus – перший виробник, який виставив гібридний автомобіль для участі в 24-годинних перегонах на Нюрбургринзі. Це був спеціально підготовлений позашляховик – Лексус гібрид RX400h.
  3. Щоб виготовити дерев’яні деталі керма останньої моделі нового Лексус  LS, потрібно 31 день і 67 етапів створення в техніці шимамоку.
  4. Блок двигуна моделі GS відливається у вакуумі, щоб звести до мінімуму недоліки.
  5. 100-річний досвід Toyota був застосований у виробництві унікального вуглецевого волокна, що використовується для моделі LFA. 10-циліндровий 4,8-літровий двигун Lexus LFA важить менше, ніж 3,5-літровий V6, і виробляє вдвічі більше максимальної потужності.
  6. Продуктивність Lexus LFA досягла такого рівня, що традиційний стрілочний спідометр вже не встигав за нею – японцям довелося використовувати цифровий лічильник.
  7. Lexus продає найбільше гібридних автомобілів серед виробників автомобілів преміум-класу.
  8. Тільки найкращі фахівці Toyota Group можуть претендувати на роботу в Lexus – якщо їм це вдається, вони отримують звання “Такумі” (майстер).
  9. Кузов першого покоління Lexus GS був розроблений студією Italdesign – це був дизайн The Kensington, від якого відмовився Jaguar. Але всього через 19 років модель LF-LC отримала нагороду EyesOn Design за свій винятковий стиль.
  10. Lexus LS600h на замовлення Пола Маккартні не містив матеріалів тваринного походження.
  11. Лексус седан SC430 – багаторазовий переможець японської гоночної серії Super GT, з трьома перемогами в категоріях водія та конструктора.
  12. Останні покоління моделей GS і LS оснащені системою кондиціонування повітря “nano-e” з функціями зволоження шкіри і волосся та усунення запаху в салоні.

Lexus також добре відомий своїм розкішним сервісом і максимальним комфортом навіть для найвибагливіших клієнтів. Купити автомобілі Лексус в Україні можна в офіційного дилера «Лексус Сіті Плаза». Менеджери допоможуть підібрати модель авто, комплектацію, колір, запропонують провести тест-драйв. Ціни на Лексус вказані в описі кожного авто. Діє гарантія якості від виробника.