У мережі показали рідкісний Запорожець-пікап (Фото)

В інтернеті показали рідкісний дрібносерійний пікап на базі «Запорожця». Відповідні світлини блогер Roma Urraco опублікував на своїй сторінці у соцмережі.

«Натрапив на досить цікаве історичне фото. На ньому – подовжені внутрішньозаводські пікапи на базі ЗАЗ-968М перевозять територією підприємства кузова для новеньких «Таврій». Фото зроблено в кінці 80-х», – йдеться у повідомленні.

Цікаво, що пікапи ЗАЗ спочатку не планував випускати серійно, а будували для потреб – вони розвозили вантажі територією підприємства.

Фото: Roma Urraco

Загалом випустили лише 2500 пікапів ЗАЗ-968М. Автомобіль не користувався попитом через непрактичність: вантажний відсік виявився надто маленьким, та й доступ туди був утруднений через високу кришку капота моторного відсіку. Крім того, 40-сильний мотор не дуже добре справлявся із навантаженням. До наших днів збереглося дуже мало цих автомобілів.

Нагадаємо, нещодавно в Україні було виявлено старий Запорожець із пробігом 2000 км. Машина має ручне керування та призначена для осіб із інвалідністю.