Топ-10 гібридних автомобілів для сім’ї у 2024 році

Одне з найважливіших рішень, яке часто потрібно приймати для своєї сім’ї – це купити новий автомобіль. Треба враховувати багато речей – розмір, внутрішній простір, об’єм багажника, корисні функції, безпеку, вартість тощо. Проте усім нам хочеться, щоби сімейна машина не споживала багато палива і була якомога більш економічною. Тож ми у MMR.net.ua зібрали десять найбільш цікавих гібридних автомобілів різних класів і розмірів, які чудово підійдуть на роль єдиного автомобіля в сім’ї або на роль сімейної машини. Вони використовують різні гібридні системи – як самозарядні, так і під’єднувані і різні трансмісії, як кажуть: вибір є! Читайте далі головні подробиці про кожного учасника добірки.

10. Honda Civic Hybrid

  • Тип гібрида: самозарядний (full hybrid);
  • Мотор + трансмісія: 2.0 гібрид (184 к.с.) + безст. АКПП (варіатор).

Хетчбек Honda Civic у гібридному виконанні використовує 2.0-літровий бензиновий мотор, при цьому сумарна потужність силової установки разом з електромотором становить 184 к.с. Хоча тема цього випуску – сімейні автомобілі, ми вирішили все ж додати сюди цей японський хетчбек, адже він є напрочуд довгим як на С-клас! Так, 4551 мм довжини – це як деякі седани-однокласники! Технічні характеристики Honda Civic є просто відмінними: це 7.9 секунд у прискоренні до 100 км/год, що суперово для гібридного хетчбека С-класу, та показник 5.0 л/100 км середньої витрати пального. Окремої похвали заслуговують налаштування шасі на рульового управління Honda.

9. Toyota Prius PHEV

  • Тип гібрида: під’єднуваний (plug-in hybrid);
  • Мотор + трансмісія: 2.0 гібрид (222 к.с.) + безст. АКПП (варіатор).

Щоби досягти найбільш оптимальної аеродинаміки, силует кузова Toyota Prius, який відноситься до ліфтбеків С-класу, створили якнайбільш плавним. Звідси і враження, що перед нами дещо видовжений хетчбек, однак довжина Prius останньої генерації сягає аж 4600 мм і простору в салоні тут достатньо. Покращенню паливної ефективності також сприяють колеса розмірністю 195/60 R17 у базовій комплектації, з легкосплавними аеродинамічними дисками (+ковпаки) і економічними шинами Bridgestone. Toyota Prius з 2.0-літровим бензиновим мотором та плаг-ін гібридною установкою сумарною потужністю 222 к.с здатен розганятися до 100 км/год за 6.7 с, при чому середня витрата пального заявлена на рівні до 1.0 л/100 км. Передні колеса приводяться у рух за посередництва безступеневої АКПП (e-CVT).

8. Toyota Corolla Hybrid

  • Тип гібрида: самозарядний (full hybrid);
  • Мотор + трансмісія: 1.8 гібрид (140 к.с.) + безст. АКПП (варіатор).

Toyota Corolla – це знаменита модель С-класу, яка прекрасно підходить на роль практичного і надійного сімейного автомобіля. Об’єм багажника седана сягає 472 літрів, а в салоні вдосталь простору для усіх пасажирів. Та головна фішка Toyota – це гібридні виконання, зокрема для 4-дверної Corolla доступний 1.8-літровий бензиновий двигун з електромотором (сумарна віддача – 140 к.с.) і безступеневою АКПП. За даними mmr.net.ua з ним японський гібридний седан С-класу витрачає бензину в розмірі 4.1 л/100 км у змішаному циклі. Крім того, обравши Toyota Corolla, ви отримаєте першокласну якість і надійність, високу ліквідність і приємний оку, солідний, спокійний дизайн.

7. Peugeot 508 Hybrid

  • Тип гібрида: під’єднуваний (plug-in hybrid);
  • Мотор + трансмісія: 1.6 турбо гібрид (225 к.с.) + 8-ст. АКПП (гідротрансформатор).

Peugeot 508 це стильний і високоякісний автомобіль, який на даний момент є флагманською моделлю бренду. Сьогодні цей 5-дверний ліфтбек D-класу пропонується у тому числі з plug-in hybrid модифікацією з сумарною віддачею 225 к.с. Така здатна розігнатися до 100 км/год за 7.9 с, а максимальна швидкість її дорівнює 240 км/год. При цьому витрати бензину в змішаному циклі повинні становити до 2.0 л/100 км. Також сильними сторонами французького ліфтбека є комфортне, але не позбавлене азарту шасі та дизайнерські безрамкові вікна дверей. У свою чергу, варто зазначити, що ергономіка водійського місця Peugeot з їх маленькими, низько опущеними рулями і піднятими панелями приладів сподобається не кожному.

6. Dacia Jogger

  • Тип гібрида: самозарядний (full hybrid);
  • Мотор + трансмісія: 1.6 гібрид (140 к.с.) + безст. АКПП (варіатор).

Румунський універсал-MPV підвищеної прохідності, Dacia Jogger, в гібридній версії оснащується 1.6-літровим бензиновим двигуном Renault + електромотором (сумарно 140 к.с.), що у тандемі з безступеневою АКПП (CVT) забезпечує середні витрати палива на рівні 4.7 л / 100 км. Що ж, непогано, як для 7-місного сімейного автомобіля. Окрім повноцінного 3-го ряду, де можуть розміститися навіть дорослі, Jogger підкуповує такими практичними аспектами як високий дорожній просвіт (20 см), захисний обвіс по периметру кузова і зносостійкі матеріали оздоблення інтер’єру. До речі, в Європі ця Dacia є найдешевшим гібридним 7-місним автомобілем на ринку.

5. Toyota Camry Hybrid

  • Тип гібрида: самозарядний (full hybrid);
  • Мотор + трансмісія: 2.5 гібрид (218 к.с.) + безст. АКПП (варіатор).

Toyota Camry – це культовий японський седан бізнес-класу (Е), а також практичне сімейне авто, яке дуже точно підпадає під уявлення класичної «4-дверки». Дана генерація (XV70) вже знята з виробництва і наразі дорозпродується за соковитими знижками (складські машини 2024 року), щоби скоро поступитися місцем новому поколінню. Camry дарує купу місця в салоні навіть для 5 осіб, об’єм багажника седана дорівнює 493 л, а кліренс на колесах розмірністю 225 / 55 R17 сягає впевнені 15.5 см! Середні витрати бензину для модифікації 2.5 гібрид (218 к.с.) сягають 4.5 л/100 км, адже сучасний великий сімейний седан повинен бути не тільки практичним, але і економічним! Також ні для кого не секрет, що за належного обслуговування це авто без проблем подолає 300-500 тисяч кілометрів.

4. Ford Galaxy

  • Тип гібрида: самозарядний (full hybrid);
  • Мотор + трансмісія: 2.5 гібрид (190 к.с.) + безст. АКПП (варіатор).

Якщо вам потрібно перевезти сімох людей і ще трохи багажу, 7-місний «здоровань» Ford Galaxy вже давно є мінівеном вибору. З його величезним багажником і просторими трьома рядами сидінь він є відмінником у сфері практичності, як і колишній його прямий конкурент – Volkswagen Sharan (знятий з конвеєра), проте Ford на дорозі тихіший і спокійніший. Крім того, Galaxy є одним із найкращих MPV в плані комфортабельності шасі. Звичайно, у нього не найрозкішніший інтер’єр, який ви коли-небудь бачили, який найбільш девальвує застаріла мультимедіа система. Втім, саме Ford Galaxy залишається одним з найрозумніших виборів на роль сімейного автомобіля. Середні витрати пального дорівнюють 6.7 л/100 км, що корелює з розмірами машини.

3. BMW 3-series (330e)

  • Тип гібрида: під’єднуваний (plug-in hybrid);
  • Мотор + трансмісія: 2.0 турбо гібрид (292 к.с.) + 8-ст. АКПП (гідротрансформатор).

Хочете бездоганну інженерію, але не японську? Зустрічайте середньорозмірний седан D-класу, BMW 3 series у гібридному виконанні 330е. Німецький седан прискорюється до 100 км/год за 5.9 с, при цьому середні витрати бензину для задньопривідної версії заявлені на рівні 1.1 л/100 км, що доволі типово для плаг-ін гібридів, однак все рівно вражає. «Трійка» BMW заворожує своєї керованістю, відгуком на роботу рулем, вивіреністю реакцій і стійкістю у поворотах. І додатковий вантаж електробатареї в підпіллі багажника їй в цьому не сильно завадив. Цікаво, що німці також пропонують повнопривідне виконання 330e XDrive, однак сенсу в такій машині за нашим в mmr.net.ua переконанням не так багато, як у стандартному гібриді від BMW.

2. Mercedes-Benz C-Class (C300e)

  • Тип гібрида: під’єднуваний (plug-in hybrid);
  • Мотор + трансмісія: 2.0 турбо гібрид (313 к.с.) + 9-ст. АКПП (гідротрансформатор).

Mercedes-Benz C-Class – це седан середнього класу (D), який вражає своїми технічними характеристиками не менше за BMW. Прискорення до 100 км/год гібридної версії С300е займає всього лиш 6.1 секунди, а максимальна швидкість дорівнює 245 км/год. Виходить, це скоріше спортивний седан, а не сімейний? Аж ніяк, на 17-дюймових дисках «С-шка» здатна навіть на стандартній підвісці продемонструвати належний для Mercedes-Benz рівень комфортабельності. Щодо паливної економічності, то заявлена середня витрата бензину дорівнює 0.5-1.0 л/100 км. Варто розуміти, що, на відміну від звичайних гібридів, на плаг-ін гібридах, чим більше ви їздите за містом, тим сильніше від заявлених відрізнятимуться цифри споживання пального.

1. Ford Tourneo Custom Hybrid

  • Тип гібрида: під’єднуваний (plug-in hybrid);
  • Мотор + трансмісія: 2.5 гібрид (233 к.с.) + безст. АКПП (варіатор).

Практичності середньорозмірних седанів (D-класу) для середньостатистичної сім’ї вистачає цілком, це правда. Однак, якщо змістити повзунок затребуваних якостей від азарту і динаміки 330e та C300e в бік максимальної практичності і універсальності, то кращого варіанту, аніж плаг-ін гібридний 7- або 8-місний бус Ford Tourneo Custom просто не знайти! За даними mmr.net.ua німецький мікроавтобус витрачає бензину в розмірі 2.0-2.5 л/100 км у змішаному циклі, що є надзвичайним показником для таких розмірів автомобіля. Крім того, Ford Tourneo Custom пропонує виконання Active, яке відрізняється рейлінгами на даху, захисним обвісом з чорного пластику і болотниками. Так і хочеться всією сім’єю чи компанією вирушити десь на активний відпочинок у пошуках пригод!