Фахівці назвали топ-10 вживаних авто, які прослужать максимально довго

З кожним роком ціни на нові автомобілі зростають, змушуючи дедалі більше покупців звертатися до ринку вживаних авто. Однак купівля машини з пробігом часто схожа на лотерею: ніколи не знаєш, що отримаєш. Consumer Reports розширив свої онлайн-рейтинги та рекомендації, вперше включивши до них вживані пікапи, седани та позашляховики, щоб допомогти покупцям знайти надійні варіанти.

За даними опитування Consumer Reports, 40% американців, які шукали автомобіль минулого року, віддали перевагу вживаним транспортним засобам. З огляду на зростання цін на нові авто, це не дивно. Однак навіть на вторинному ринку є моделі, які можуть служити роками і не потребувати значних вкладень.

Топ-10 найнадійніших вживаних авто

Аналіз Consumer Reports визначив десять брендів автомобілів, які показують високу надійність навіть після п’яти-десяти років експлуатації:

  1. Lexus
  2. Toyota
  3. Mazda
  4. Acura
  5. Honda
  6. Buick
  7. BMW
  8. Subaru
  9. Nissan
  10. Mercedes-Benz

Ці бренди, за словами заступника директора Consumer Reports Алекса Кніжека, відзначаються меншою кількістю проблем, що підтверджують водії у своїх відгуках. Lexus, Toyota та Mazda відомі своєю надійністю та консервативним підходом до редизайну моделей.

Кніжек підкреслює, що навіть якщо бренд посідає нижчі місця у рейтингу, це не означає, що всі його автомобілі ненадійні. Наприклад, Chevrolet Equinox 2018 або 2019 років має надійність вище середнього, попри те, що бренд загалом займає середні позиції.

Автомеханік Джефф Ландрум з Кентуккі також виділяє Toyota як надійний бренд, особливо за їхній всебічний графік технічного обслуговування, який дозволяє автомобілю долати понад 500 тисяч кілометрів.

Consumer Reports також опублікував рейтинг найкращих моделей у різних категоріях та цінових діапазонах:

  • Найкращий малий седан до $10 000: Chevrolet Cruze 2017 року.
  • Найкращий малий седан до $15 000: Hyundai Elantra 2019 року.
  • Найкращий малий позашляховик до $20 000: Kia Sportage 2021 року.

Особливо виділяються три моделі Toyota, які стали лідерами у своїх категоріях:

  • Найкращий гібридний позашляховик до $20 000: Toyota RAV4 Hybrid 2018 року.
  • Найкращий маленький гібридний седан до $20 000: Toyota Corolla Hybrid 2021 року.
  • Найкращий пікап до $20 000: Toyota Tacoma 2015 року.
Джерело ampercar.com