Названо ТОП-5 секретних автомобілів рaдянських спецслужб (Фото)

Автоексперти розповіли про п’ять унікальних авто, які застосовувалися спецслужбами СРСР.

ЗІС-115

Багато автомобілів даного типу випускалися в обмежених серіях, і інформація про них ретельно приховувалася. Найбільшою любов’ю спецслужб користувався ЗІС-115. Варто зазначити, що кожен елемент автомобіля маркувався окремим номером, щоб уникнути підробок і витоку технологій. Скло машини були броньованими, а їх товщина становила 0,75 сантиметра. Візуально модель не відрізнялася від базової «Перемоги», проте її кузов і колісні диски були збільшені. Відомо, що було випущено всього лише 32 примірника ЗІС-115.

ГАЗ М-20

Другий рядок рейтингу займає ГАЗ М-20Г. Автомобіль розроблявся для кортежів і делегацій іноземних урядів. Під капотом М-20Г розташовувався 90-сильний силовий агрегат, який дозволяв розвинути швидкість до 130 км/год. Тираж моделі склав 100 примірників.

Трійку лідерів замикає ГАЗ-23. Найчастіше машина використовувалася для транспортування персоналу, який супроводжував делегації уряду. Автомобіль приводився в рух 5,5-літровим двигуном з віддачею 195 к.с., який розганяв машину до значних 170 км/год.

ЗАЗ-966

Четверта позиція дісталася ЗАЗ-966. Компактний автомобіль був оснащений продуктивним силовим агрегатом, який дозволяв розганятися до 150 км/год. Для комфорту авто оснащувалося двома радіаторами охолодження, а також короткими глушниками.

ГАЗ-24

Закриває список ГАЗ-24 з 105-сильним двигуном. Машина могла розвивати швидкість до 180 км/год і на таких моделях вперше в СРСР почали встановлювати автоматичну коробку передач.


Не пропустіть