Український електробайк візьме участь у престижному змаганні в США

Гонщик Сергій Малик братиме участь в перегонах на солоному озері Бонневіль.

Як повідомляє gazeta.ua, мотоперегони пройдуть у штаті Юта, США. Перші заїзди почнуться 10 серпня і триватимуть шість днів. Для участі у Bonneville Speed Week, українська команда КМАМК створила сучасний електричний болід, на якому намагатиметься встановити новий світовий рекорд – понад 320 км/год швидкості у своєму класі.

«Ми взяли базовий амортизатор, але повністю переробили його всередині. Це доволі складна конструкція під наші вимоги, бо у нас непідресорена маса 60 кг, – пояснює президент Київського міського автомотоклубу і мотогонщик Сергій Малик. – Також зробили мотор-колесо. Могли звісно залишитись на традиційній зірочці або зробити його під потужний ремінь чи ланцюг. Але пішли по аналогії мотокрос».

Найбільше розробники хвилюються, щоб витримала техніка. За словами інженера Євгена Ковальчука, якщо все вціліє, то українська команда точно поставить новий рекорд. Чоловік за власні 40 років ніколи не конструював нічого подібного.

За словами розробника, у мотоцикла повністю власна розробка, за винятком силового агрегату. Платформа байку універсальна, в залежності від того, яке програмне забезпечення на нього поставлять, то можна працювати із синхронними двигунами так і асинхронними.


Не пропустіть