7 автомобілів, які зламають менш ніж за 1 хвилину

Навіть найсучасніші машини мають серйозні недоліки в області захисту від угонів.

Експерти «What Car?» Провели випробування семи популярних на британському ринку моделей на предмет злому. Виявилося, що зламати родстер Audi TT RS з безключевим доступом можна всього за п’ять секунд.

У дослідженні брали участь сім моделей: крім Audi TT RS і Mercedes-Benz A-Class, це були Land Rover Discovery і Discovery Sport, а також Ford Fiesta, BMW X3 і DS3 Crossback. Всі перераховані моделі оснащені функцією безключового доступу в салон, що дозволяє зловмисникам перехопити сигнал і отримати доступ в автомобіль.

Знаючи про цей недолік системи, автовиробники почали використовувати технологію датчиків руху. Вони здатні визначити, чи входив ключ протягом певного часу і деактивувати.

Наприклад, таку систему можна зустріти в автомобілях Audi, BMW, Ford і Mercedes-Benz. Група Jaguar Land Rover пішла іншим шляхом і оснастила деякі моделі системою передачі сигналу в широкому діапазоні, що ускладнює його перехоплення.

Фахівці «What Car?» Довели, що за умови, якщо брелок активний, угон машини займе не більше хвилини. Наприклад, на злом Audi TT RS і DS3 Crossback треба було всього п’ять секунд, а на BMW X3 витратили 40 секунд. Водночас пішло і на те, щоб злочинець потрапив в салон Ford Fiesta. Опинитися в водійському кріслі Land Rover Discovery можна за 20 секунд, проте сховатися з місця у викрадачам не вийшло. А ось Discovery Sport менш захищений – злом зайняв 10 секунд і ще 20 було потрібно, щоб втекти з місця злочину. І, нарешті, перехоплення сигналу ключа Mercedes-Benz A-Class зайняв 30 секунд.

Крім того, на ринку представлені аксесуари, які покликані захистити автомобіль від викрадення. У їх числі спеціальний чохол для зберігання ключа, що не дозволяє викрадачам зламати пристрій.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть