Українці знайшли альтернативу “євробляхам”

Українські автолюбителі через проблеми з “євробляхами” знайшли новий напрямок поставок недорогих легковиків.

Автомобілям на єврономерах ускладнили правила ввезення в Україну, а також досі невизначена ситуація з їх легалізацією. Через це вітчизняні шукачі доступних автомобілів знайшли для себе новий ринок у Північній Америці.

Зокрема активно українці почали купувати автомобілі у Мексиці, де багато дочірніх підприємств відомих автомобільних брендів.

За даними Укравтопрому, за перший квартал цього року до нас поставили більше 2,5 тис. автомобілів на суму майже в $ 20 млн.

В першу чергу, через Мексику в Україну женуть “дизельгейтні” Volkswagen Golf Sportwagen (в Європі він називається Golf Variant), які заборонені в США. Всі вони 2014-2015 рр., але з нульовим пробігом.

“Вони коштують від $ 18 000. Нові німецькі – $ 30 000. На них черги, але зараз не продають через проблеми з сертифікацією. Завдяки цим машинам “Фольксваген” в Україні пару раз був лідером ринку за останні місяці”, – говорить головний редактор проекту авто24 Сергій Матусяк.

Окрім того що мексиканські “Гольфи” значно дешевше, у них ще й багатша начинка. За $ 18 тис. можна взяти базову комплектацію, але вже за $ 22 тис. уже буде повна – з панорамним дахом, просунутою медіа- та аудіосистемою, адаптивним круїз-контролем з системою автоматичного гальмування та ін. Такі моделі навіть не в усій Європі поставляються.

Б/у автомобілі з Мексики розмитнюють і ставлять на них українські номери.

З недавнього часу популярними також стали поставки авто з Канади. Це дешевше по податках, а покупець отримує більше контролю за транспортуванням замовленого автомобіля в порівнянні з тією ж Америкою.

Ще популярні автомобілі з Грузії, тому що за законодавством цієї країни можна легко транзитно ввезти аварійне авто з тієї ж Америки, відремонтувати його, і далі везти в Україну на продаж.

Джерело narodna-pravda.ua

Не пропустіть