SKODA випустила мільйонний позашляховик

У новій історії Skoda почала виробляти кросовери тільки в 2009 році. Це був Yeti. І до середини липня 2018 року таких невеликих SUV було продано 684 500 штук. Дуже непогана цифра, пише ельАвто.

Слідом за Yeti на конвеєр Skoda встали Kodiaq, Karoq і Kamiq, додавши до тиражу первістка 25 700 штук, 87 800 і 12 000 відповідно. Нескладна арифметика підказує, що у чехів готовий мільйонний SUV. Ним став смарагдово-зелений Karoq. Його зробили на заводі в невеликому чеському містечку Квасіни. Мільйонна модель оснащена чотирициліндровим турбодвигуном потужністю 150 к.с. і семиступінчастою автоматичною трансмісією з подвійним зчепленням. Але навряд чи цей Karoq піде в продаж.

Керівництво Skoda відрапортувало, що мільйон – це тільки початок. Дивлячись на те, як зростає попит на повнопривідні автомобілі всіх розмірів, чехи взялися серйозно розширити виробничі площі того самого заводу в Квасинах, а заодно зміцнюють і центр передового досвіду для виробництва власних позашляховиків. З тих пір, як в 70-х закінчилося виробництво Skoda Trekka, всі позашляховики Skoda побудовані на платформах, розроблених VW Group.

Чехи також використовують розроблені німцями двигуни, трансмісії, величезна кількість вузлів і агрегатів, і навіть елементи відділи та декору. Здавалося б така «знеособлена» продукція не повинна користуватися попитом. На ділі ж все не так. У Skoda виходять прекрасні автомобілі з власними характерами, які користуються величезним попитом у всьому світі. Найяскравіше тому підтвердження – запущений спеціально для китайського ринку кросовер Skoda Kamiq.


Не пропустіть