BMW пред’явлений штраф в 10 млн євро у зв’язку з дизельним скандалом

Німецькому автоконцерну BMW пред’явлений штраф у розмірі 10 млн євро у зв’язку з тим, що компанія ненавмисно оснастила ряд автомобілів пристроями з контролю за очищенням вихлопних газів. Про це повідомляє німецька газета Sueddeutsche Zeitung.

В результаті розслідування прокуратури Мюнхена стало відомо, що компанія BMW, на відміну від Volkswagen, не маніпулювала неправдивими даними про вміст шкідливих речовин у вихлопних газах вироблених нею автомобілів.

Повідомляється, що BMW помилково встановила недозволене програмне забезпечення на 7600 машин моделей 750xd і M550xd. Прокурор побачив у трагедії недбалість, а не злий намір. Він запропонував компанії виплатити штраф у розмірі 10 млн євро, уникнувши подальшого судового розгляду. Зазначена сума була озвучена в серпні 2018 року під час переговорів з юристом, що представляє інтереси автоконцерну. В даний час невідомо, чи погодилася компанія прийняти подібні умови.

Раніше суд зобов’язав німецького автовиробника Volkswagen сплатити штраф у розмірі 1 млрд євро, після того як з’ясувалося, що автомобілі концерну були оснащені програмним забезпеченням, що дозволяв занижувати показники вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах. В результаті контрольні заміри показали, що автомобілі повністю відповідають прийнятим нормам, хоча фактично їх викиди значно перевищували встановлений максимальний рівень забруднення повітря.


Не пропустіть