Porsche доведеться викупити власні дизельні Cayenne

Німецький суд зобов’язав компанію Porsche викупити власні кросовери Cayenne, оснащені дизельними моторами. Компанія повинна повернути кошти за покупку кросовера і виплатити компенсацію.

Porsche Cayenne 2014 року повернеться виробнику. Компанія зобов’язана викупити дизельні автомобілі у своїх клієнтів, при цьому повернувши їм справедливу вартість їхніх автомобілів, а також виплатити грошову компенсацію. Про це заявив Окружний суд Штутгарту після оголошення рішення суду, компанія визнана винною в отриманні незаконного прибутку в зв’язку з порушенням екологічних норм.

У рішенні суду йдеться про те, що керівництво компанії діяло несправедливо по відношенню до своїх клієнтів, що заплатили за автомобіль невідповідні екологічним нормам. Також дії були несправедливими по відношенню до конкурентів, яким довелося приводити свої моделі у відповідність новим стандартам.

Тепер за кожен кросовер Porsche Cayenne з дизельним мотором компанія виплатить по 60 000 євро. Крім цього власникам буде виплачена компенсація в розмірі 5% від вартості за кожен рік володіння ТЗ. Зрозуміло, судові витрати також будуть покриті за рахунок автовиробника.

У свою чергу, Porsche порахувало таке рішення «юридично необґрунтованим». У компанії вважають, що проблему можна вирішити оновленням вбудованого програмного забезпечення.


Не пропустіть