Експерти назвали три найбільш безпечних автомобілів 2018 року (Фото)

Європейська організація Euro NCAP склала ТОП-3 найбільш безпечних автомобілів у 2018 році. Організацією був проведений ряд краш-тестів, за результатами яких експерти вибрали найнадійніші автомобілі.

На першому місці виявився хетчбек Mercedes-Benz A-Class. На краш-тесті автомобіль показав найвищі результати і заслужено набрав 96% (36,5 балів) від максимального результату. Датчики, розташовані на манекенах, після зіткнення машини показали, що всі «пасажири» вижили і не отримали серйозних ушкоджень. Крім того, високо була оцінена електронна «начинка» автомобіля.

Друге місце фахівці віддали седану четвертого покоління Lexus ES, визнаний «кращим великим сімейним автомобілем». Седан зміг набрати 91% (34,7 бала). Результати краш-тесту показали, що у пасажирів і водія в момент зіткнення менш захищеним був таз.

На третьому ж місці виявився кросовер Hyundai Nexo, визнаний «кращим великим позашляховиком». У тестах автомобіль набрав 94% (35,8 балів). Якість позашляховика здивувала експертів, адже він обладнаний специфічною водневою паливною системою. Такі автомобілі зазвичай не вважаються безпечними, але у даного кросовера неякісними виявилися тільки підголовники.


Не пропустіть