Українських водіїв заохочуватимуть дотримуватись правил дорожнього руху

Українських водіїв нагороджуватимуть за дотримання правил дорожнього руху за допомогою сервісу, який мотивує не порушувати закон. Про це повідомляє РБК-Україна.

Зазначається, що система штрафів продовжить працювати, втім кешбек та знижки на покупку полісу також зможе дати результат.

Для того, щоб скористатися сервісом, потрібно його завантажити на телефон. Додаток буде оцінювати, наскільки якісним водієм є людина, від чого й залежатиме розмір знижки.

Додаток називається “Безпечне водіння”. Воно є поки що тільки на Apple. Встановили його вже більше десяти тисяч водіїв. Коли додаток запустять на “Андроїд”, то можна сміливо стверджувати, що популярність його стане вище.

Після установки програми сума Кешбек буде нарахована через десять поїздок, а також там буде рейтинг водіння.

“Додаток” Штрафи UA “працює з 2016 року. За цей період ми побачили, що сплата штрафу не зменшує кількість аварій. Вивчаючи досвід різних країн, зрозуміли, що цю проблему можна вирішити, якщо надати ефективний спосіб привчити себе до більш відповідального управління. Матеріальне винагороду працює краще, ніж штрафи. Але проблема не вирішиться, якщо міста не будуть зацікавлені у формуванні культури свідомого водіння”, – повідомляє розробник програми Денис Дмитров


Не пропустіть