BMW готує найменший електрокар X1 в кузові кросовер

Після дебюту електричного BMW iX3 стало ясно, що баварський автовиробник випустить і інші екологічно чисті машини, які на даний момент в моді.

У перспективі BMW планує показати електрохетчбек і iX1, який також отримає електродвигун. Крім цього, німецький концерн збирається розробити компактні купе і електрокари від суббренда Mini.

Новий iХ1 отримає батарею ємністю 76 кВт/год, яка забезпечує запас ходу приблизно 450 км, а потужність електромотора складе 200 к.с. Також буде запропонована і простіша версія з батареєю ємністю 38 кВт/год, що дозволить проїжджати до 200 км на одній зарядці. BMW iХ1 запропонують в п’яти різних варіаціях з двома або одним агрегатом в залежності від типу приводу.

Візуально зовнішність компактного баварського кросовера з електромотором буде виконана в стилістиці «старшого брата» iX3. Відповідно, буде імітація решітки радіатора і сині елементи, що вказують на те, що це екологічно чиста модель. Інтер’єр, ймовірно, буде інший, навіть якщо він теж буде з цифровою панеллю. Крім того, очікується, що в інтер’єрі будуть використані екологічно чисті матеріали.

BMW планує протягом найближчих 10 років продати понад 7 млн ​​автомобілів з електрифікованими приводами. До 2023 року має з’явитися 25 моделей на електротязі, близько 10 з яких будуть повністю електричними. За електрокарами BMW i3 і BMW iX3 підуть i4 (в 2021) і електрична 3-Series (2022 рік), випуск i5 і i7 планують почати з 2023 року.


Не пропустіть