Електрокари визнали значно бруднішими за автомобілі з ДВЗ

Шведи провели цікаве дослідження і визначили, що електромобіль може бути більш шкідливим для довкілля, ніж традиційне авто з двигуном внутрішнього згоряння.

Так, шведська компанія Polestar, що входить до складу групи Geely, проаналізувала «вуглецевий слід» електромобіля Polestar 2 і звичайного Volvo XC40. З’ясувалося, що найбільше парникових газів викидається в повітря при виробництві власне електромобіля і батарей для нього. Крім того, щоб зрівнятися за цим показником з XC40, машині з електричним двигуном потрібно проїхати щонайменше 50 тисяч кілометрів.

Зазначається, що в процесі виробництва кросовера з традиційним двигуном внутрішнього згоряння в атмосферу викидається 14 тонн CO₂e (еквівалент CO₂ – це різні види парникових газів, наведені до загальної одиниці виміру). Показник для Polestar 2 і батареї до нього – 24 тонни. Під час експлуатації XC40 додасть ще 41 тонну, а «двійка» – 23 тонни, якщо використовувати змішані джерела електроенергії.

Щоб загальна «шкідливість» XC40 перевищила показник Polestar 2, потрібно проїхати на електромобілі 100 тисяч кілометрів.


Не пропустіть