Колишній шеф-дизайнер Volkswagen вперше показав унікальний Porsche 550one (Фото)

Porsche 550one У Мережі показали незвичайний Porsche 550one.

Родстер Porsche 550one спочатку замислювався як сучасна модифікація моделі 550 Spyder (1953-1956). Відомо, що між собою дизайнери дали йому назву The Little Bastard, в честь гоночного Порше американського актора Джеймса Діна.

Якщо подивитися на корму, то можна побачити, що від спорткара двухдверка отримала характерні для автомобілів другої половини 1950-х вентиляційні отвори за дверима, а також на кришці моторного відсіку.

Відзначимо, що родстер значно відрізняється від Boxster (987) не тільки своїм зовнішнім виглядом, але також і інтер’єром. Так, наприклад, тут інша передня панель і центральна консоль, на дверях є дефлектори вентиляції, а класичні ручки замінені «гоночними» лямками.

Що стосується агрегату, то про нього нічого не йдеться, але, судячи з усього, передбачалося, що він буде функціонувати разом з механічною коробкою передач.

Є інформація, що через фінансування Macan проект 550one був відкладений, в зв’язку з цим все що від нього залишилося, це повнорозмірний неходовий макет, який раніше не показували публіці. Також, як і не показували і секретні розробки дизайн-бюро Porsche.

Відомості про них німецька компанія розкрила лише в листопаді 2020 року. У числі представлених концептів були також і чотиримісний задньомоторний спорткар, і сервісний фургончик Renndienst 2018 року.