З’ясували, скільки американців вміють їздити на “механіці”

У США провели дослідження і з’ясували, скільки американців зуміли освоїти автомобілі з механічною коробкою передач.

Дослідження провело агентство Harris Poll на замовлення Cadillaс з метою з’ясувати, скільки громадян здатні управляти автомобілем з трьома педалями. Всупереч стереотипам, що американцям такий вид трансмісії не під силу, з’ясувалося, що 66% респондентів вміють користуватися МКПП, а 55% заявили, що у них були авто з “механікою”. Близько третини зізналися, що не вміють, а кожен сьомий респондент заявив, що ніколи в житті не сяде в машину з ручним керуванням.

При цьому близько 60% опитаних заявили, що не проти водити автомобіль з МКПП, що має послужити добрим знаком для Cadillaс, який вирішив опитати потенційних клієнтів перед виходом нових спортивних седанів CT4-V і CT5-V Blackwing з 6-швидкісною МКПП. Але в цілому частка нових автомобілів з механічними трансмісіями на ринку США складає трохи більше 1%.

Також дослідники з’ясували, що американські сім’ї з доходом понад 100 тисяч доларів в рік воліють радше купити авто з “механікою”, але при цьому статистика горить про падіння продажів таких машин.