Компанія Renault вирішила позбутися акцій Daimler

Концерн Renault свого часу придбав 1,54% акцій німецького Daimler. Сьогодні стало відомо, що французи позбуваються від цієї частки. При цьому партнерство між двома автогігантами ніби як продовжиться.

Гроші від продажу 16 448 378 акцій Daimler будуть використані концерном Renault для «прискорення скорочення фінансового дефіциту своєї автомобільної діяльності». Для обивателя все це звучить досить розпливчасто. Щоб не виникло непорозумінь, керівництво Renault заявило, що співпраця з Daimler ніяк не пов’язана з фінансовою діяльністю компанії. Іншими словами, Renault і Mercedes продовжать партнерські відносини.

Відзначимо, що співпраця двох концернів мало свої злети і падіння. Одним із плодів альянсу був пікап Mercedes X-Class на базі Renault-Nissan. Цю модель прибрали з ринку. Останні покоління Smart, що розділяють платформу з Renault Twingo, теж не можна назвати вдалим проектом, особливо якщо порівнювати зі старими «Смарт». Компанія Infiniti відмовилася від двигунів Mercedes, а також вирішила прибрати з ринку кросовер QX30, який, по суті, був Mercedes GLA з іншим кузовом.