VW представить новий невеликий купе-кросовер (Фото)

Компанія Volkswagen в ході щорічної прес-конференції підтвердила намір вивести в 2021 році на європейський ринок новий крос-купе Nivus. За даними видання Autocar, основними місцями продажів Нівуса стануть країни Східної Європи.

Старт продажів Volkswagen Nivus в Європі намічений на четвертий квартал 2021 року. За попередніми даними, концерн налагодить збірку крос-купе на своєму іспанському заводі.

Volkswagen Nivus базується на платформі MQB-A0 і тим самим є технічним родичем не тільки кросовера T-Cross, а й, наприклад, хетчбека VW Polo в версії для ринку Латинської Америки. Розроблено крос-купе силами бразильського підрозділу марки і спочатку отримало цілий ряд незвичайних для цієї країни і ринкового сегменту опцій. Наприклад, Nivus можна оснастити адаптивним круїз-контролем і асистентом екстреного гальмування, системою контролю стану водія і шістьма подушками безпеки, а також цифровою панеллю приладів.

Разом з Нівусом дебютувала і оригінальна мультимедійна система, яка отримала найменування VW Play – її теж розробили в Бразилії з урахуванням потреб місцевого ринку. Вона супроводжується, наприклад, 10-дюймовим монітором і точкою доступу в інтернет.

У Бразилії на крос-купе встановлюється трициліндровий турбодвигун об’ємом 1,0 літра, що розвиває в залежності від версії від 116 до 128 к.с. Який саме силовий агрегат отримає європейська версія VW Nivus, поки невідомо.