Українські АЗС масово припиняють продаж преміального пального: причина

Низка українських мереж автозаправних комплексів тимчасово припинила реалізацію преміального пального та дизельного палива. Вони пояснили це тим, що уряд запровадив держрегулювання цін на пальне, встановивши максимальну торговельну надбавку до ціни, пише bigkyiv.com.ua.

Компанія SOCAR поінформувала, що, відповідно до припису уряду, скоригували ціни на основні види пального з урахуванням введених обмежень.

“Водночас, компанія змушена тимчасово призупинити реалізацію преміального пального — NANO 95, Diesel Nano Extro, а також нарахування додаткових знижок для наших клієнтів до отримання додаткових роз’яснень регулятора”, ‒ йдеться у повідомленні SOCAR.

В ОККО заявили, що з 15 травня тимчасово призупиняють реалізацію марок пального PULLS 95 та PULLS Diesel.

“Продаж пального цих марок за ціною, встановленою Кабінетом Міністрів на травень, є збитковим для мережі”, ‒ пояснили в мережі.

Продаж преміального пального зупинено також в мережі заправок KLO.

Про запровадження державного регулювання цін на паливо раніше повідомили в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства. Відповідно до нової редакції постанови №1236, на час карантину встановлена ​​гранична торговельна надбавка до середньої ціни дизельного палива (не більше 7 гривень за літр) і бензину (не більше 5 гривень за літр).

Середня вартість “дизеля” і бензину тепер повинна розраховуватися на підставі даних Platts CIF NWE за попередній календарний місяць. Розрахунки, за задумом уряду, буде здійснювати НАК “Нафтогаз України”, надаючи їх уряду до 3 числа кожного місяця включно.

Мінекономрозвитку, в свою чергу, буде публікувати середню вартість одного літра дизельного палива і бензину до 5 числа кожного місяця.


Не пропустіть