Новий Ford Tourneo Connect вперше помічений на тестах (Фото)

Альянс, який Volkswagen і Ford підтримують для розробки нових електричних моделей, поширюється також на комерційні автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння.

Ford Tourneo Connect 2022 року представляє на перших шпигунських фотографіях абсолютно нове покоління, успадкувало технології і деякі деталі дизайну нового Volkswagen Caddy. Замаскований під Opel Combo Life, новий Ford Tourneo Connect все ж не зміг приховати логотип бренду з синім овалом. Прототип цієї нової моделі вже є дуже просунутим, практично передсерійним і з мінімальним камуфляжем, який дозволяє оцінити цікаві деталі.

Нове покоління Ford Tourneo Connect – перший плід альянсу американського виробника і німецького Volkswagen, хоча кожна з моделей в лінійці бренду матиме свою індивідуальність. Незважаючи на камуфляж, помітна тонша і подовжена форма горизонтально розташованих фар, а також нова решітка радіатора правильної форми.

Завдяки великій площі скління розсувних дверей з обох сторін, задня частина, без сумніву, більше, ніж у Volkswagen. Велике заднє скло з вертикальними дверями, багажного відділення та бічні світлодіодні ліхтарі є ідентичними елементами в німецькій і американській версіях, що ще раз підтверджує спільну розробку, хоча в задній змінився дизайн ніші для номерного знака: вона виконана в формі перевернутої трапеції, як у «німця».

І це перший випадок, коли Volkswagen використовує платформу MEB з виробником за межами німецького концерну для розробки нових моделей. Платформа, на якій новий Tourneo отримає вигоду від передових технологій німецького виробника. У модельному ряду будуть не тільки пасажирська версія і версія з подовженою колісною базою, а й інші варіанти.

Новий Ford Tourneo Connect з’явиться на ринку в 2022 році, хоча, з огляду на стан розробки, дебют відбудеться після літа. Очікується, що моторна гамма буде включати в себе бензинові і дизельні варіанти, а також Plug-in Hybrid, який об’єднає 1,0-літровий трициліндровий бензиновий двигун EcoBoost потужністю 125 к.с. і електромотор, пропонуючи максимальний запас ходу на одній електриці до 50 кілометрів.


Не пропустіть