Lamborghini представила «прощальні» версії Aventador (Фото)

Компанія Lamborghini представила чергову модифікацію суперкара Aventador під назвою LP 780-4 Ultimae, яка ознаменує завершення виробництва моделі. Такий Aventador оснастять найпотужнішим атмосферним V12 в лінійці з віддачею в 780 к.с. і оптимізованою аеродинамікою без антикрила. Всього побудують 350 купе і 250 родстерів.

6,5-літровий мотор Ultimae виявився трохи потужнішим двигуна Aventador SVJ, але забезпечує аналогічну кількість тяги – 720 Нм. Двигун здатний розкручуватися до 8500 об/хв і прискорює новий суперкар до 100 км/год за 2,8 секунди. На набір 200 км/год у новинки піде 8,7 секунди, а максимальна швидкість Aventador Ultimae становить 355 км/год. Суха вага суперкара – 1550 кілограмів.

Крім потужного двигуна «фінальний» Aventador отримав також повний привід і керовані задні колеса за прикладом Aventador S.

Від колег по модельному сімейству LP 780-4 Ultimae відрізняється також новим переднім бампером, що збільшує притискну силу на передній осі, оптимізованими спліттером і бічними повітрозабірниками, а також активним заднім спойлером. Суперкар отримав 20- і 21-дюймові колеса, набір з 18 базових кольорів кузова і доступ більш ніж до 300 відтінків за допомогою фірмової програми персоналізації Ad Personam.

Компанія позиціонує новинку як спосіб продемонструвати максимальні можливості культового атмосферного V12: не виключено, в найближчому майбутньому Lamborghini відмовиться від цього типу мотора. До 2024 року вся актуальна лінійка італійської марки повинна бути так чи інакше електрифікована, а в другій половині десятиліття Lamborghini планує вивести на ринок повноцінний електрокар. Це передбачає нова стратегія розвитку компанії.


Не пропустіть