“Збита” дитина і задній хід: найпопулярніші автопідстави в Україні

Автомобільні експерти назвали найпоширеніші схеми, якими користуються шахраї, після яких жертва-автомобіліст повинна відшкодувати збитки. Під час таких ситуацій, так званий потерпілий готовий розв’язати питання мирно за певну грошову компенсацію і втрапляє на гачок злочинців.

Про це інформує hotline.finance.

Поступися дорогою

Це той випадок, коли водій їде в лівій смузі, а авто позаду починає моргати фарами (поступися дорогою). Водій-жертва перебудовується в правий ряд, а його таранить інший автомобіль. Як правило, він перебуває в сліпій зоні.

Стрибок пішохода на транспорт

Автомобіль на переході пропускає всіх пішоходів. Після цього починає рух. Але тут раптово чоловік кидається на бампер машини. При цьому з’являються свідки, які підтверджують вину водія.

Збита дитина на парковці

Водій, виїжджаючи зі стоянки, чує удар, а потім плач дитини. До нього підбігає батько і починає нападати на жертву-водія, що нібито він винен у трагедії.

Задній хід

Аферист на світлофорі включає задній хід і врізається в передній бампер. А потім стверджує, що це ви його зачепили, не витримавши дистанцію.

Оформлення ДТП за Європротоколом

Під час виникнення ДТП або його імітації аферисти пропонують від’їхати в тихе місце і оформити пригоду за допомогою Європротоколу. Ви погоджуєтеся. У результаті шахраї наполягають, що сума збитку більше, ніж 50 тис. грн. А викликати поліцію вже пізно. Адже місце аварії заборонено залишати.

Манекен на дорозі

Обманюють за цією схемою здебільшого вантажні автомобілі. Під колеса підкидають манекен людини. Розгублений і шокований водій вибігає, щоб допомогти людині, а в цей час його кабіну обчищають злодії.

Експерти радять, що перше, що потрібно зробити у будь якій із вищезазначених ситуацій – викликати поліцію. Ви можете навіть сісти в машину і не йти на контакт, відчувши підставу. Або не покидайте місце події, а при необхідності знімайте ситуацію на відео.


Не пропустіть