General Motors та Honda розроблять спільну платформу для бюджетних електрокарів

General Motors і Honda оголосили, що їхня співпраця в галузі технологій електромобілів продовжуватиметься і розширюватиметься в майбутньому. Два автовиробники працюватимуть разом, щоб створити нову глобальну архітектуру для компактних кросоверів з використанням акумуляторної технології Ultium.

Два автовиробники кажуть, що вони працюють разом, щоб розпочати виробництво мільйонів електромобілів, починаючи з 2027 року. Вони мають намір використовувати технології, дизайн та стратегії обох компаній. Вони також зацікавлені у виробництві високоякісних моделей, які можна виробляти у великих масштабах, щоб зробити їх доступнішими.

Автовиробники також продовжать обговорювати можливості співпраці в галузі акумуляторних технологій, щоб знизити їхню ціну. Обидві компанії працюють над твердотілими батареями. Вони вважаються наступним ступенем розвитку технології електромобілів, що дозволить значно збільшити запас ходу, вагу та стійкість.

GM та Honda разом працюють над електромобілями з 2018 року. Разом вони розробляють автономні технології із Honda Prologue (незабаром до якого приєднається автомобіль Acura) на основі технології GM.
У їх плани входить нова повністю електрична новинка для Північної Америки за ціною, нижчою, ніж у майбутнього електромобіля Chevrolet Equinox.