BMW випустить екстремальну версію спортивного купе M4

Німецька компанія BMW опублікувала тизер екстремальної версії спортивного купе M4 під позначенням CSL (Coupe Sport Lightweight). Офіційна прем’єра автомобіля відбудеться у рамках щорічного заходу Concorso d’Eleganza Villa d’Este, який пройде з 20 по 22 травня в Італії.

Як стало відомо, новинка отримає значно полегшену конструкцію. Інженери відмовляться від частини шумоізоляції та заднього ряду сидінь у салоні, де з’явиться спортивний каркас безпеки. Крім того, ряд металевих кузовних деталей замінять на елементи з композитних матеріалів.

Що стосується силової установки, то новинку оснастять суттєво модернізованим 3,0-літровим твін-турбо мотором, продуктивність якого збільшать з 510 до 550-560 кінських сил. Агрегат працюватиме разом із доопрацьованою восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач та повним приводом.

Як очікується, тираж BMW M4 CSL обмежать однією тисячею екземплярів. У США ціни на автомобілі починаються приблизно від 160 тисяч доларів.

Нагадаємо, протягом наступних місяців BMW представить відразу декілька новинок. Зокрема, йдеться про компактний кросовер X1 третього покоління, а також спортивне купе M2, виробництво якого налагодять на підприємстві в мексиканському Сан-Луїс-Потосі.