Audi готується до запуску нового покоління кросовера Q3 (Фото)

Audi прийняла рішення відмовитися від рестайлінгу кросовера Q3 та його купеподібної версії Sportback. Замість цього компанія запустить нове покоління автомобілів у 2025 році. Журналісти французького видання L’argus розповіли, чого можна очікувати від дизайну та оснащення нових моделей.

Спочатку Audi планувала змінити покоління моделі Q3 у 2026 році, але через різкий спад у продажах презентацію реформованого кросовера перенесли на весну 2025-го. Компанія має намір внести значні зміни у дизайн та технічне оснащення машини.

Дизайн нового Q3 Sportback, за словами незалежних дизайнерів, зазнає еволюційних змін. Передня частина отримає нову оптику, розділену на два поверхи, з ДХВ зверху та основними блоками нижче. Решітка радіатора стане більш незграбною і витягнеться горизонтально, дозволяючи розмістити великі повітрозабірники у нижній частині бампера. Задня частина автомобіля також зміниться: оновлять дизайн ліхтарів, конструкцію задніх дверей та бампера, а накладки з незабарвленого пластику зникнуть з колісних арок.

Кросовер буде спроектований на платформі MQB Evo, що зробить його технічним родичем VW Tiguan та майбутнього Cupra Terramar. Основною претензією до актуального Q3 та його версії Sportback була відсутність широкого переліку гібридних двигунів. У новому поколінні ця проблема буде вирішена: з’являться м’які гібриди 1,5 e-TSI на 130 і 150 кінських сил, а також дві силові установки eHybrid PHEV на 204 і 272 к.с. Крім того, будуть доступні два дизелі TDI потужністю 150 і 193 кінські сили. Усі мотори будуть працювати у парі з 7-діапазонною автоматичною коробкою передач S tronic.

Виробництво нового Q3 та його купе-версії Sportback буде налагоджено на заводі Audi у Дьєрі (Угорщина). Запуск виробництва запланований на початок 2025 року.