Porsche скорочує виробництво свого бестселера: названо причину

Компанія Porsche скорочує виробництво свого електромобіля Taycan. Вперше представлена модель принесла значний прибуток у перші роки, проте зараз успіх зменшився. Згідно з німецькою газетою Stuttgarter Nachrichten, завод у Цуффенхаузені, де виробляється Taycan, перейде на однозмінний графік роботи замість двозмінного.

Причиною зниження виробництва є спад попиту на електромобілі Porsche. Компанія веде переговори з робочою радою Німеччини про збереження робочих місць, але це стосується тільки постійних співробітників. Тимчасових працівників звільнили кілька тижнів тому.

У 2021 році Taycan став найбільш продаваною моделлю Porsche, з продажами понад 41 000 одиниць, випередивши 911 і Panamera. Цей показник знизився у 2022 році, але знову зріс наприкінці 2023 року, хоча не досяг рекордного рівня.

Продажі Taycan впали більш ніж удвічі в перші три місяці 2024 року, частково через впровадження оновленої версії у лютому. Сподіваються, що випуск потужнішої версії Taycan Turbo GT з потужністю 1092 кінських сил допоможе підвищити інтерес до моделі.

Спад продажів електромобілів торкнувся не лише Porsche. Попит на екологічно чистий транспорт знижується з минулого року, змушуючи багатьох виробників переглядати стратегії електрифікації. Tesla також зіткнулася зі скороченням продажів, що призвело до зниження цін на автомобілі.