В Японії створюють новий автомобільний альянс

У Японії створюється новий альянс з великих автомобільних виробників. Mitsubishi Motors приєднається до об’єднання Honda та Nissan, про що повідомила газета Nikkei Asia. Раніше, у березні, Honda та Nissan оголосили про угоду про всебічне співробітництво. Тепер до них приєднається Mitsubishi Motors, щоб підвищити конкурентоспроможність на тлі успіхів Tesla та китайських виробників.

У сукупності альянс Honda, Nissan та Mitsubishi матиме обсяг продажів 8,35 млн автомобілів, що робить його серйозним конкурентом. Найбільший японський автовиробник Toyota також створює альянси з іншими виробниками, такими як Daihatsu, Suzuki, Subaru, Mazda та Hino Motors, з сукупним обсягом продажів 16 млн автомобілів.

Співпраця трьох компаній включатиме стандартизацію програмного забезпечення для автомобілів. Розробкою займуться Honda і Nissan, з можливим використанням Mitsubishi. Також більше коштів виділятимуть на питання, пов’язані з електроавтомобілями, і можуть розглянути доповнення модельних рядів один до одного.