В Україні спостерігається попит на керування вантажівками

В Україні все більше громадян, які хочуть стати водіями, обирають категорії транспортних засобів – С та С1. Як пройти навчання та отримати посвідчення водія на керування великогабаритними автомобілями нагадали у Головному сервісному центрі МВС.

Право на керування вантажівками надається громадянам віком від 18 років. Категорія С призначена для водіння транспортними засобами від 7,5 тонни та вище, а С1 – масою від 3,5 до 7,5 тонн.

При отриманні посвідчення водія вперше на категорії С, С1, необхідно виконати наступні дії. Спочатку підготуватись до теоретичного іспиту самостійно або в навчальному закладі та скласти його в сервісному центрі МВС, після чого пройти практичне навчання в автошколі та скласти практичний іспит в одному з наших підрозділів. Теоретичні знання ПДР та навички керування перевіряються за вищою категорією – С.

Якщо особа планує відкрити категорії  С, С1 за наявності 3-річного стажу водіння на категорії В, теоретичні іспити не складаються. Це спрощення процедури діє на період воєнного стану відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня №360. Необхідно пройти практичну перепідготовку в автошколі та скласти практичний іспит в сервісному центрі МВС.

Нагадаємо, вартість складання теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС 250 грн, а практичного – 420 грн.