Продемонстрували нову бойову машину «Рись» (Відео)

Lynx («Рись») – нова БМП з новітніми системами захисту і озброєнь. Німецький оборонний концерн Rheinmetall вперше показав її минулого тижня на французькій виставці Eurosatory 2016. Відповідно до опису, Lynx є експортним варіантом БМП Puma, яку Rheinmetall розробив для Бундесверу спільно з компанією Krauss-Maffei Wegmann.

БМП Lynx розроблена в двох основних варіантах – KF31 і KF41 (KF – Kettenfahrzeug, гусенична машина; цифра означає вагу порожньої машини в тонах). Модель KF31 має 7,73 м завдовжки, 3,6 м завширшки і 3,3 м заввишки, вміщує трьох членів екіпажу і шістьох десантників, а її повна бойова вага становить 38 т. Модель KF41 має подовжений корпус (точні габарити поки невідомі) і вміщує вісьмох десантників.

Базовим озброєнням БМП є автоматична гармата Rheinmetall LANCE калібру 30 мм та кулемет калібру 7,62 мм. При цьому виробник заявляє, що може оснастити Lynx гарматою калібру 35 мм та ПТРК. Нова німецька БМП оснащена автоматичною трансмісією і дизельними двигунами потужністю 750 і 1050 к.с. (для KF31 і KF41 відповідно).

Першим покупцем БМП Lynx може стати Австралія, адже машина створювалася з урахуванням вимог програми LAND 400 Phase 3 австралійського Міністерства оборони. Конкурентами Lynx в тендері будуть БМП CV9035 від BAE Systems і бойова машина на базі ASCOD 2 від General Dynamics.


Не пропустіть