Названі 3 помилки при переїзді «лежачого поліцейського»

Автомобілісти під час подолання «лежачого поліцейського», як правило, допускають три найпоширеніші помилки.

Перша з них – це проїзд через «лежачого поліцейського» на великій швидкості, не зменшуючи ходу. У підсумку, можуть бути травмовані як водії та пасажири, так і пошкоджена ходова частина машини.

Другою помилкою є подолання даної перешкоди з вичавленою педаллю гальма. В такому випадку підвіска отримає додаткове навантаження, і удари по елементах шасі будуть також серйозними. У цій ситуації експерти радять гальмувати плавно і заздалегідь перед самим «лежачим поліцейським».

Третя помилка – спроба проїхати «лежачий поліцейський», зміщуючи автомобіль на узбіччя, щоб торкнутися перешкода тільки колесами з одного боку. Даний варіант може призвести до аварійної ситуації.

Щоб проїхати через «лежачий поліцейський» з мінімальними ризиками, потрібно заздалегідь зменшити швидкість і долати його плавно. Також можливий проїзд перешкоди під кутом, коли колеса по черзі переїжджають підйом, що знижує навантаження на підвіску. Але в такому випадку потрібно переконатися, що на дорозі немає перешкод у вигляді інших машин та пішоходів.


Не пропустіть