Експерти розповіли, як запустити двигун авто, якщо розрядився акумулятор

Кожен автовласник рано чи пізно стикається з проблемою розрядженого акумулятора. Особливо дана проблема актуальна в холодну пору року, коли батарея може розрядитися зовсім несподівано.

Експерти розповіли, як визначити, що акумулятор майже розрядився та перерахували кілька способів повернути його до життя.

Як зрозуміти, що акумулятор втрачає заряд. Коли пробуєте запустити двигун стартер крутиться повільно, якщо клацає реле, це сигнал про те, що автомобілю не вистачає енергії. Також у випадку, коли фари тьмяно моргають, при повороті ключа сигнальні лампи, а також підсвічування панелі приладів гаснуть.

Щоб запустити мотор, варто підзарядити батарею. Даний спосіб є найочевиднішим, проте водночас і найдовшим. Більше того, потрібен зарядний пристрій.

Крім того, можна спробувати «прикурити» від іншої АКБ. Для цього вам будуть потрібні пускові дроти та людина, яка хоче вам допомогти. Зазвичай вистачає 5-10 хв. Можна також очистити клеми від шару оксидів. Іноді рівень заряду батареї нормальний, проте сильне окиснення клем АКБ обмежує контакт із бортовою мережею.

Заведіть машину з буксира або штовхача. Цікаво, що подібний спосіб підходить лише для машин із МКПП.


Не пропустіть