Як швидко врятувати двигун авто, якщо він закипів у спеку

З настанням літньої спеки чимало водіїв скаржаться на те, що їхні автівки почали перегріватись. Уздовж доріг все частіше можна зустріти людей біля капота свого автомобіля, звідки виходить густа пара. Як відомо, перегрів двигуна ні до чого хорошого не призводить, тому ми розповімо, як врятувати силовий агрегат, що закипів, від згубних наслідків перегріву.

Охолоджувальна рідина закипає з кількох причин. Наприклад, може заклинити термостат або в системі утворилася повітряна пробка. Крім того, причина може полягати у низькому рівні рідини.

Загалом, як би там не було, сучасні автомобілі вміють розпізнавати перегрів і негайно повідомляють про це водію за допомогою контрольної лампи або звукового сигналу.

Перегрівання двигуна небезпечне тим, що він може заклинити.

Якщо стрілка приладу біля червоної зони, слід негайно включити обігрівач на максимум. Буде спекотно, але це дозволить відвести зайве тепло із підкапотного простору до салону. Температура почне падати — і це ваш шанс врятувати силову установку авто.

Якщо втратили момент, і антифриз вже закипів, необхідно швидко з’їхати на узбіччя, і заглушити двигун, залишивши запалення включеним, щоб запустити обігрівач салону – так надлишки тепла будуть швидше відводитися від двигуна.

А ось бігти і відкривати одразу капот та кришку розширювального бачка не варто. Буде краще, якщо деякий час вони будуть закритими. Інакше можна отримати опіки гарячою парою.


Не пропустіть