Клавіші в салоні автомобіля, натиснувши на які можна потрапити у ДТП

Українці полюбляють багато оснащені автомобілі, особливо позашляховики. Однак в усьому різноманітті їхнього водійського функціоналу треба вміти розбиратися. Про те, з якими кнопками треба бути обережними, розповідає портал MMR.

В більшості позашляховиків у салоні є клавіші активації блокувань диференціалів: зазвичай це «перед», «зад» та «міжосьова». Якщо увімкнути одну з них на повороті, то автомобіль стане набагато гіршим в управлінні і навіть може вилетіти в кювет.

Ще одна небезпечна клавіша – активація електронного гальма стоянки. У конструкції такого механізму замість тросів використовують дроти, підключені до керуючого блоку та електромоторів системи уповільнення. Якщо активувати механізм під час руху, то авто в перші хвилини втратить стійкість і почне «смикатися».

Кнопку «старт-стоп» також легко зачепити рукою, тим більше, що вона розташована поруч з кермом. Якщо таке станеться на невеликій швидкості, то переживати не варто. Електроніка налаштована так, що двигун не заглохне. А от якщо автомобіль рухається, скажімо зі швидкістю 70 км/год, тоді силовий агрегат слухняно замовкне. Подібне може спровокувати аварію, скажімо, у заторі або на світлофорі, коли водій машини, що їде позаду, бачить зелений сигнал і тисне на газ.


Не пропустіть