Навіщо досвідчені водії регулярно опускають у розширювальний бачок шматок паперу

Не секрет, що діагностика допомагає заздалегідь виявити серйозні проблеми з авто. Однак багато хто думає, що для цього обов’язково використовувати дороге дилерське обладнання. Насправді є достатньо бюджетних методів.

Багатьом знайома ситуація, коли олива раптом починає потрапляти в систему охолодження. Від цього може піднятися рівень рідини у розширювальному бачку. Причина – пробиті прокладки.

Щоб розпізнати більшість цих проблем на ранньому етапі і не доводити справу до серйозного ремонту, достатньо застосувати дідівський спосіб діагностики. Знадобиться лише звичайний аркуш паперу. Ріжемо його на смужки та одну з них опускаємо в розширювальний бачок. Бажано, щоб антифриз був холодний.

Після того як ви «скупали» папірець в охолоджувальній рідині і він добре просочився, витягуємо його і підпалюємо запальничкою. Якщо наш «маркер» розпалюється мляво, або тліє і димить, значить можна видихнути: все гаразд. А от якщо папірець моментально спалахне сильним полум’ям: є проблеми. Тобто у складі рідини є олива.

Другий варіант – залитий неякісний антифриз. Він теж може спалахнути.