Експерти назвали головні правила їзди на авто у спеку

Щоб комфортно і без будь-яких неприємностей пересуватися на автомобілі в спеку, необхідно дотримуватися кількох простих правил та рекомендацій.

Перша порада – вибирати найбільш комфортний для подорожі час. Зокрема, у спекотні дні по можливості варто виїжджати лише в ранковий, вечірній час, коли температура повітря нижча, ніж вдень.

Друга порада – використовувати лише зручний, дихаючий та вільний одяг з натуральних тканин (краще світлих відтінків) та не забувати про сонцезахисні окуляри, оскільки яскраве сонце та відблиск від зустрічного потоку можуть засліпити водія та спровокувати ДТП.

Не менш важливо підготувати до довгої поїздки й сам автомобіль. Почати можна з перевірки рівня охолоджувальної рідини, візуально оцінивши її за наповненістю розширювального бачка: в жарку погоду на систему охолодження лягає додаткове навантаження. Експлуатація авто з низьким рівнем антифризу може призвести до несправностей у роботі двигуна.

Також варто заздалегідь перевірити тиск у шинах та стан кондиціонера: спущені колеса можуть серйозно ускладнити керування машиною, а непрацюючий кондиціонер зробить поїздку менш комфортною як для водія, так і для пасажирів.


Не пропустіть