Експерти розповіли, як за допомогою бензину запобігти налипанню снігу в колісних арках

У холодну пору року в авто регулярно забиваються снігом та брудом колісні арки. Подібні нарости як мінімум не корисні для автомобіля. Експерти розповіли, як можна легко і просто боротися з «льодовиковим періодом» навколо покришок.

Іноді крижані «сталактити» виростають до таких значних розмірів, що «з’їдають» майже весь просвіт між порогом кузова авто і поверхнею дороги. У момент проїзду через якусь нерівність вони б’ються об асфальт і нерідко передають частину енергії зіткнення безпосередньо на кузов.

На перший погляд, боротися із описаним явищем практично неможливо, але рішення є. Можна нанести на арки щось водовідштовхуюче. Для цього бувалі водії наливають близько літра будь-якого бензину у банку, яку можна  досить герметично закупорити. Після цього треба подрібнити звичайну свічку, а отриманий «порошок» засипати у банку з пальним і залишити на кілька днів у теплому приміщенні.

Періодично ємність потрібно струшувати. В принципі, замість бензину можна взяти будь-який побутовий органічний розчинник, який є під рукою. Скажімо, ацетон. Коли свічка повністю розчинилась, у сухому гаражі потрібно відмити від бруду колісні арки, просушити, а потім пензлем промазували їх свічковим розчином. Бензин випаровується, а парафін свічки залишиться на підкрилці й відштовхуватиме сніг та воду.

Вищенаведений рецепт не потребує спеціальних навичок та обладнання. І зараз ним можна скористатися з не меншим успіхом.


Не пропустіть