Експерти розповіли, як антифриз може «вбити» автомобіль

Незважаючи на міфи про відсутність терміну придатності в антифризу, він у нього є, а охолоджувальна рідина низької якості може серйозно нашкодити автомобілю.

Залежно від бренду, антифриз придатний для експлуатації протягом 2-4 років, у виняткових випадках – 10 років. Якщо термін придатності антифризу минув, з нього починає виділятися вода, яка стимулює появу корозії в системі охолодження, що негативно позначається на охолодженні двигуна і в цілому на його роботі.

Експерти зазначають, що неякісний антифриз може закипіти навіть за низьких температур (в оригінальній рідині це зазвичай відбувається при нагріванні до 106-108 градусів) і спровокувати повний розрив патрубків системи охолодження двигуна.

До вибору антифризу треба підходити серйозно: краще замінити його повністю, а не змішувати. Категорично заборонено робити «мікс» зеленого та червоного антифризу, хоча колір — лише барвник, який не відображає склад.

При виборі охолоджувальної рідини потрібно орієнтуватися на маркування – вона може бути позначена як G11, G12, G12+, G12++ або G13. Детальнішу інформацію можна знайти в посібнику з експлуатації конкретної моделі.


Не пропустіть