Експерти розповіли, як правильно прогрівати автомобіль взимку

Тим, хто рідко їздить автомобілем взимку, все одно потрібно періодично прогрівати його силовий агрегат. Оптимальна періодичність прогріву залежить від температури на вулиці.

Так, якщо термометр показує -5°С, то можна прогріти один раз на день хоча б 5 хвилин. А от якщо на вулиці -25°С, то прогрівати необхідно довше.

Саме по собі прогрівання двигуна вважається виконаним тоді, коли температура оливи в ньому досягає +90 градусів за Цельсієм. На машині з автоматичною трансмісією для розрідження оливи рекомендується просто перемикати передачі, а на «механіці» бажано кілька разів натиснути педаль зчеплення.

Час прогрівання зазвичай становить близько 5-10 хв. Якщо це не допомогло, потрібно вимкнути обігрівач, магнітолу, підігрів стекол та сидінь. Включаємо і вимикаємо ближнє та дальнє світло протягом 20-30 секунд, радять експерти.

Сильний мороз взимку шкідливий насамперед для ущільнювачів та інших гумових елементів в автомобілі. Щоб продовжити їх термін служби, експерти рекомендують перед кожним сезоном змащувати їх спеціальним силіконовим мастилом.


Не пропустіть