Експерти назвали 4 правила, дотримуючись яких, можна продовжити життя двигуна авто

Продовжити життя двигуну не так вже й складно – потрібно лише дотримуватися кількох простих правил.

Перше правило – хоча б двічі на рік, наприклад, навесні та восени, треба заїжджати в автосервіс на планову діагностику двигуна.

Друге правило – регулярно обслуговуйте паливно-повітряну систему. Зокрема, кожні 20-30 тисяч кілометрів пробігу рекомендується змінювати паливний фільтр, обслуговувати дросельну заслінку та промивати інжектор. Чистота та справність даних елементів впливає на багато характеристик автомобіля: витрата пального, динаміку, стабільність роботи, легкість холодного пуску та ресурс агрегату.

Третє правило стосується своєчасної заміни технічних рідин. Якщо йдеться конкретно про двигун, то моторна олива і охолоджувальна рідина. Експерти рекомендують замінювати оливу в двигуні кожні 5-7 тисяч км.

Крім того, автомобіль є складним технічним пристроєм, де одна система так чи інакше впливає на іншу. Наприклад, вчасно не замінений ремінь ГРМ приведе до виходу з ладу всіх елементів навколо – розбиті підшипники і шківі, а також згубні для мотора загнуті клапана. Тому варто слідкувати за вузлами авто комплексно.


Не пропустіть