Експерти розповіли, як правильно підготувати автомобіль до весни

У той час як календарна весна офіційно вступила у свої права, експерти дали кілька важливих порад, як правильно підготувати автомобіль до настання тепла.

Насамперед варто згадати про головне – специфічні погодні фактори, наслідками яких стають погіршення видимості, бруд з водою на проїжджій частині та часткове «сходження» асфальту разом зі снігом.

Вода, сіль та бруд на проїжджій частині — все це летить прямо у вітрове скло. А ще водні перешкоди, коли вас омиває водою по самий дах – все це позначається на тому, що потрапляє у поле зору. Тому при проїзді таких калюж треба завжди знижувати швидкість. Під ними ще може опинитися і велика яма.

Говорячи про «перевзуття» авто на літню гуму, поспішати не варто, адже ввечері та вранці можливі «мінуси». Потрібно дочекатися, коли асфальт очиститься від снігу та льоду, висохне. Крім того, є рекомендація від виробників шин – заміну проводити, коли середньодобова температура не опускатиме нижче +7 градусів. І якщо всі умови співпали, а синоптики не обіцяють різкого похолодання — сміливо приступайте до справи.

Не менш важливою процедурою є автомийка – після неї зручно оглянути стан кузова, що пережив зиму, щоб виявити всі можливі дефекти і запланувати їх усунення.


Не пропустіть