5 найшкідливіших порад від «старожил» за кермом

Деякі автомобілісти переоцінюють цінність власного досвіду керування транспортним засобом, транслюючи забобони у вигляді «премудростей» водіям. Ми підібрали п’ять найшкідливіших порад, які можуть дати «бувалі» шофери новачкам.

Першою з них є накачування коліс до максимальних показників, щоб скоротити витрату палива. Експерти нагадують, що таке допускається тільки в тому випадку, якщо машина сильно завантажена. Інакше це може викликати погіршення керованості, надто швидкий знос гуми і надмірне навантаження на підвіску.

Також фахівці настійно рекомендують пропускати повз вуха пораду заливати в гідропідсилювач керма універсальне трансмісійне масло і навпаки. Найкраще дотримуватися інструкцій виробника, а також проконсультуватися додатково в авторизованому техцентрі.

Забудьте про експерименти з водінням на босу ногу, якщо на вулиці навіть дуже сильно жарко або хочеться відпочити від вузьких туфель. Залишене на підлозі взуття нерідко стає причиною серйозних ДТП, та й боса нога може випадково зісковзнути з педалі в найвідповідальніший момент.

Ще однією шкідливою порадою є не контролювати рівень масла в двигуні, мотивуючи це тим, що змінюється рідина приблизно раз в 10-15 тис. кілометрів. Мотор може відчувати надмірні навантаження, вийти частково з ладу і краще моніторити періодично показники щупа. Якщо рівень почав падати, значить може знадобитися доливання рідини. При цьому найкраще вибирати рекомендовані виробником марки моторного масла, не намагаючись заощадити на такому важливому розхідному матеріалі.