Стало відомо, який індикатор на панелі приладів авто свідчить про швидку «смерть» двигуна

Побачивши, що на приладовій панелі автомобіля загорівся індикатор низького тиску оливи, водій повинен негайно увімкнути «аварійку», з’їхати з дороги і заглушити двигун.

Фахівці нагадують: їхати без оливи категорично не можна, оскільки вона не лише змащує деталі та механізми двигуна, а й охолоджує його.

Наступним кроком після зупинки роботи двигуна має бути виклик евакуатора. При цьому треба пам’ятати, що без працюючого двигуна більшість авто залишаються без гальм і кермування.

Потім слід визначити причину появи злощасної «лампочки». Іноді вона спалахує внаслідок банальної витрати оливи і забудькуватості власника, який не долив її вчасно. У такому разі достатньо буде просто долити оливу до необхідного рівня і, якщо індикатор погас, спокійно їхати далі.

Доливати, за словами експертів, можна будь-яку оливу, яку вдасться роздобути у конкретний момент. Головне, щоб вона було саме моторною, а її параметри, в ідеалі, мають бути якомога ближчими до рекомендованих. У будь-якому випадку, потім за першої ж нагоди доведеться повністю зливати цю оливу і змінювати на нову.


Не пропустіть