Автомобілістам розповіли, що в жодному разі не можна залишати в машині в спеку

Спека в Україні триває, і синоптики щодня фіксують аномально високі температури. Наприклад, у Києві температурні рекорди оновлювалися шість днів поспіль, а максимальна температура води в Дніпрі біля столиці досягала 29,0 градусів тепла. У таку погоду багато хто рятується від спеки у своїх автомобілях за допомогою кондиціонерів. Однак прохолода в машині зберігається лише під час руху, а під час стоянки автомобіль здатний розжаритися до 65 градусів.

У літню спеку важливо пам’ятати про те, що в машині не слід залишати певні речі. Наприклад, тварин, які не можуть самостійно вибратися або відкрити вікно, що може призвести до трагічних наслідків. Також не варто залишати електронні пристрої, оскільки вони можуть перегрітися і вийти з ладу, а високі температури можуть негативно вплинути на батареї, екрани та інші компоненти електроніки.

Крім того, в машині не слід залишати вогненебезпечні матеріали та аерозольні продукти, такі як запальнички, балони з газом та легкозаймисті рідини, оскільки вони можуть спричинити пожежу. Ліки також можуть бути зіпсовані високими температурами, що може призвести до втрати їхньої ефективності або навіть до небезпечних хімічних реакцій. Особливо це стосується рідких лікарських засобів.

Залишення їжі або напоїв у спеку може призвести до їх швидкого псування та виникнення бактерій, що може викликати отруєння. Водіям слід зберігати продукти у сумках-холодильниках. Також не варто залишати в машині пластикові вироби, які при нагріванні виділяють небезпечні речовини, або мокрий і спітнілий одяг із спортзалу, оскільки це може спричинити неприємний запах і поширення бактерій.

Джерело hyser.com.ua