Як вибір моторної оливи та повітряного фільтра впливає на роботу автомобіля

Догляд за автомобілем потребує чимало часу, а неуважність впливає на всі складові. Потурбуватися про коректний підбір автозапчастин допомагають поради досвідчених експертів. Вони заздалегідь попереджають про наслідки допущених помилок та підказують про можливі вирішення наявних проблем.

Моторна олива та фільтр: коли потрібно звернути увагу

Підбір спеціальних засобів проводять з урахуванням інструкції виробника. Тут вказана інформація щодо термінів використання повітряного фільтра або ж оливи, проте знайти ознаки погіршення стану цих елементів не вдасться. Про те, що пора провести огляд та замінити деталі, свідчить наступне:

  • збільшені витрати палива;
  • поява чорного диму та неприємного запаху;
  • втрата потужності;
  • пошкодження мотора;
  • швидке зношування механізмів та елементів.

Своєчасна перевірка повітряного фільтра допоможе уникнути непередбаченої зупинки та виходу з ладу двигуна. Недостатнє очищення повітря призводить до неповного згоряння палива, що не варто залишати поза увагою.

Функції фільтра та оливи

Для виготовлення фільтрів використовують якісний папір, який відділяє часточки бруду від палива. Враховуючи, що бензин потрапляє у двигун, висока забрудненість впливає на термін служби. Крім того, фільтрація повітря допомагає забезпечувати бажану потужність: недостатня кількість палива призводить до поступової втрати.

Моторні оливи впливають на роботу механізмів не менше. Якісне очищення мастила можливе лише за умови своєчасної заміни. Рекомендації щодо оптимального терміну використання зазначені в інструкціях виробника, тому ознайомтесь з цими корисними вказівками.

Ознаки погіршення якості очищення повітря та мастила дуже схожі. Власник авто може спостерігати появу чорного диму (внаслідок неповного згоряння палива) та втрату потужності. Виправити ці недоліки допоможе ретельний огляд елементів та заміна їх на нові.

Як вибрати запчастини для авто

Пошук деталей для транспорту проводять, використовуючи марку авто. Крім того, товари можна знайти завдяки спеціальним VIN кодам. Цю інформацію вказано в технічному паспорті (номер шасі), а також на самому транспортному засобі (на приборній панелі зі сторони водія). Краще зберегти комбінацію у телефоні, щоб уникнути складнощів під час вибору.