Honda закриває свої заводи: названо причину

Honda закриває завод у Китаї та зупиняє виробництво на іншому через жорстку конкуренцію з китайськими брендами. Завод, який закривається, працював через спільне підприємство з GAC Group і виробляв Accord. Завод, відкритий майже два десятиліття тому, мав річну виробничу потужність 50 000 автомобілів.

З листопада Honda припиняє виробництво на іншому китайському заводі, який працював через спільне підприємство з Dongfeng. Річна виробнича потужність цього заводу становила 240 000 автомобілів. Представник компанії зазначив, що ці зміни допоможуть оптимізувати виробництво в Китаї.

Внаслідок цих зупинок річний обсяг виробництва Honda в Китаї скоротиться з 1,49 млн до 1,2 млн автомобілів. Однак Honda планує збільшити обсяги виробництва до 1,44 млн автомобілів, запустивши два нові заводи з виробництва електромобілів.

Нові заводи будуються через спільні підприємства з GAC і Dongfeng. Виробництво на цих заводах планується розпочати наприкінці цього року.

Таким чином, Honda адаптує свої виробничі потужності в Китаї, щоб краще відповідати ринковим умовам та конкурентному середовищу.

Джерело reuters