З популярні міфи, яким чомусь все ще довіряють автовласники

Добрий день друзі. Сьогодні хочу поділитися з вами думками про деякі автоміфах, які чомусь досі багатьма приймаються за чисту монету. Можливо, прочитавши цю статтю, ви візьмете щось на замітку.

Старі автомобілі міцніше сучасних
Це твердження для багатьох є аксіомою, і, швидше за все, так буде вважатися ще довго. Можливо, так вважається, тому що раніше автомобілі робилися повністю із заліза, а зараз багато частин авто виконані з пластика. Але тут хочеться відзначити кілька нюансів:

Роблять авто не з пластику, а з схожого матеріалу, який набагато міцніше;
Надійність авто визначають за результатами краш-тестів. І в 10 з 10 випадків нове авто буде міцніше старого.

Паливо відомої марки якісніше звичайного
Всі відомі мережі заправок пропонують фірмовий бензин. На ці види бензину націлені величезні рекламні кампанії, щоб побільше продати. Але по факту це або звичайнісінький бензин, або з додаванням присадок, за рахунок яких він здається краще. А ось як це в подальшому позначиться на роботі двигуна – невідомо.

Якщо їхати накатом, витрата палива зменшиться
Це ще один поширений міф, в якому абсолютно переконані водії «старої школи». Вони при будь-якій зручній можливості включають нейтралці. Але, на жаль, такий метод не тільки не скорочує витрату палива, але і збільшує його.

Якщо відпустити газ під час спуску з гори при включеній передачі, то витрата палива зводиться до нуля, а на нейтралці витрата палива при тих же умовах приблизно 1,5 л на годину або більше, в залежності від об’єму двигуна. А також це може бути небезпечно.


Не пропустіть