Як зрозуміти, що “автомату” в авто скоро прийде кінець

Автоматичні коробки передач набувають все більшої популярності останнім часом. Як і будь-який інший вузол в автомобілях автоматична трансмісія може вийти з ладу. Є в цьому моменті і дещо хороше, як це дивно не прозвучить. Існує ряд досить відомих ознак, які заздалегідь підкажуть про швидку поломку і необхідність відвідати ремонтну станцію.

1. Протікання трансмісійного масла

Капітан Очевидність підказує нам, що якщо через ущільнювальні прокладки тече трансмісійне мало, то з високою часткою ймовірності вже в найближчій перспективі автоматична коробка передач може вийти з ладу. Дана поломка досить легко діагностується, досить відігнати машину на підйомник і подивитися.

2. «Незрозумілі дії»

Коли починає барахлити гідроблок автоматичної коробки, автомобіль в свою чергу робить ривки і вібрує. Крім того, можливі різкі удари і поштовхи. Все це – вкрай тривожний симптом, так що краще відразу відправитися на діагностику.

3. Пробуксовування

Поломка гідротрансформатора – це знос шліців маточини турбінного колеса, знос фрикційних накладок блокувальної муфти, а також поломка лопатей коліс. Як підсумок, автомобіль втрачає динаміку і вкрай мляво відгукується на натиснення педалі. З’являється пробуксовка трансформатора.

4. Шум

З’явився незрозумілий шум в області з гідротрансформатором? Швидше за все саме він і «прихворів». Найчастіше дивні звуки з’являються через руйнування маточини або зношування підшипників згаданого агрегату.

5. Чорне масло

Коли на кінчику щупа з’являється чорна рідина, а зовсім не червона і не коричнева – це привід для хвилювання. Особливо, якщо вона крім іншого виділяє характерний запах гару. Найчастіше таке відбувається через зношування вже не раз згаданих фрикційних накладок. Також горіле масло може видавати проблеми з шестернями. У будь-якому випадку ситуація тривожна.