Названо п’ять основних помилок, які зменшують термін експлуатації ременя ГРМ

Невеликий ремінь грає важливу роль в роботі всієї силової установки автомобіля. Його передчасний знос і обрив в процесі руху тягне за собою серйозний ремонт. Які дії при експлуатації можуть до цього призвести, читайте в матеріалі.

Фахівці проаналізували основні помилки автолюбителів і назвали 5 найголовніших.

Часто до швидкого зносу ременя ГРМ призводить запуск автомобіля «з штовхача». Якщо транспортний засіб намагаються завести примусово, то на ремінь приходиться велике навантаження. Подібний спосіб рано чи пізно призведе до поломки.

Серйозно знижують період експлуатації ременя різкі перемикання передачі швидкостей під час руху. Особливо небезпечно, коли таким способом зупиняють автомобіль. Експерти підкреслюють, що в результаті може бути пошкоджена і коробка швидкостей.

Дуже швидко зношується ремінь при частому гальмуванні на швидкості. Для зниження негативного впливу експерти рекомендують вичавлювати при цьому педаль зчеплення.

Важливо правильно відрегулювати ремінь ГРМ. Якщо він занадто сильно натягнутий, то зношується швидше.

На термін служби впливає якість ізоляції силового відсіку від зовнішнього середовища. Якщо бруд буде постійно потрапляти на ремінь, то він швидко прийде в непридатність.